text.skipToContent text.skipToNavigation
HU
Choose your Language

Láncfeszítők komplex munkadarabokhoz

A norelem egy olyan fejlett megoldással bővíti szorítástechnikai kínálatát, amely a legjobb teljesítményt és költségmegtakarítást nyújt.

A norelem láncfeszítői lehetővé teszik a szabálytalan körvonalú és formájú munkadarabok biztonságos befogását és rögzítését. A problémamegoldók szükségtelenné teszik a költségigényes speciális szorítókat, különösen a gép- és berendezésgyártásban.

A láncfeszítőket rögzítőcsavarok és T-anyák segítségével a szerszámgépre vagy egy szorítólapra kell felszerelni. A láncfeszesség egyenletes erőeloszlása ​​miatt a munkadarabok viszonylag deformáció nélkül rögzíthetők. A megoldás további előnyei a nagy szorítóerő, a nagy beállítási tartomány és a munkadarab védelme a műanyag elemeken keresztül.

A szorítóhorogból, ellentartóból, biztosító készletből, négy különböző hosszúságú görgősláncból, négy összekötő láncszemből és hat műanyag elemből álló norelem láncfeszítő készletei ideálisak az induláshoz. Két különböző méretben kaphatók, amelyekkel 15 kN és 40 kN szorítóerő lehetséges. Apropó: A láncfeszítőkkel kapcsolatos termékismeretek mostantól a norelem ACADEMY oktatóközpontjában is elérhetőek.

A láncfeszítő készletek külön kapható görgősláncokkal bővíthetők, melyek tetszés szerint rövidíthetők vagy kombinálhatók. Ezek az alkatrészek az előfeszítésnek, valamint a szennyeződésekkel és hőmérsékleti hatásokkal szembeni ellenállásuk miatt alacsony láncbelógásukkal meggyőzőek. Az ügyfelek 125-1000 mm hosszúságú láncok és két különböző feszítőerő közül választhatnak.

Ezenkívül a norelem kínálatában két különböző méretben is megtalálható a feszítőzár, amellyel a láncok előfeszíthetők. A lánc meghosszabbításával a holtjáték megszűnik.

Végül, de nem utolsósorban két különböző méretű prizma áll rendelkezésre a szorító megoldás rugalmas elhelyezéséhez a gépasztalon. Szükség esetén a prizmák egy horonycsap segítségével is pontosan beállíthatók.