text.skipToContent text.skipToNavigation
HU
Choose your Language

Rugós nyomótagok

Bejegyzések / oldal
24 / 47 bejegyzés
 • Bejegyzések / oldal
  24 / 47 bejegyzés

  Rugós nyomótagok



  A gyakorlatban a rugós nyomótagokat többnyire nyomócsapként vagy lenyomócsapként használják. A rugós nyomótagot akkor használják, ha a szerszámgyártásban vagy a gépészetben egy elemet gyorsan rögzíteni, indexelni vagy pozicionálni kell. A rugós nyomótagok is szabványos alkatrészek, amelyeket gyakran használnak a mindennapi életben. A retesz hasznos és funkcionális. Így a nyomótagokat például zárrendszerekben, tolózárakban, lámpafoglalatokban vagy tárolóhelyek központosítására használják. Emiatt viszonylag gyakran lehet otthon rugós nyomótagot találni.



  AA norelem kínálatában számos különböző formájú és méretű rugós nyomótag található. A nyomótag rögzítését illetően alapvetően két fő változat létezik. Erre a célra a rugós nyomótagon egy rés található, vagy egy belső hatszögletű kulcsnyílás található. A szemközti oldalon található az úgynevezett nyomótest. Ez általában egy golyó, de lehet csavar is. A persely acélból, rozsdamentes acélból vagy műanyagból készül. A persely sima változatban vagy menetes kivitelben is kapható. A golyók acélból, kerámiából vagy polioximetilénből (röviden POM) készülnek.



  A szabványos kiviteleken kívül LONG-LOK biztosítóval, rögzítőgyűrűs, reteszelő idomként, kétoldalas kivitelben vagy klasszikus csavarfejjel ellátott rugós nyomótagok is megtalálhatók.



  Információ a polioximetilénről:



  A polioximetilén egy nagy molekulatömegű hőre lágyuló műanyag. A rövidítése a POM. A polioximetilént gyakran acetálnak is nevezik. A legnagyobb előnyei az alacsony súrlódási együttható, a nagy merevség és a magas hőstabilitás. Mindezen pozitív tulajdonságok miatt a POM ideális műanyag precíziós alkatrészekhez az iparban.