text.skipToContent text.skipToNavigation
HU
Choose your Language

04000

norelem rögzít – 04000

      

A norelem 04000 termékcsoportja tizenegy kategóriába sorolható:
• szorítóvasak
• láncfeszítők
• excenterkarok
• excenteres szorítók
• lengőszorítók, úszószorítók
• szorítóhorgok, erőszorítók
• húzószorítók
• szorító excenterek, szorító excentercsavarok
• oldalszorítók (38 legnagyobb termékcsalád)
• szorítóékek
• egyéb szorítók, tartozékok

     

Szorítóvasak 

A szorítóvasak a mechanikus szorítóeszközök csoportjába tartoznak.
A szorítóvas munkadarabok készüléken történő rögzítésére szolgál, vagy
amikor egy munkadarabot befognak. Mindenekelőtt az alkalmazkodóképesség
jellemzi, mert gyorsan és egyszerűen beállíthatja minden munkadarabhoz
a szorítóvasat. Különös figyelmet kell fordítani az asztal felületével párhuzamos
helyzetre.

A szorítóvasak a következő ipari szabványokkal kaphatók
DIN 6314
DIN 6315
DIN 6315 C
DIN 6316

A norelem nem csak edzett acélból készült szorítóvasakat kínál, a szorítóelemek kínálatában
alumíniumból és acélból készült termékek is megtalálhatók. Továbbá
a norelem termékpalettája a szorítóvasaktól számos változatban a magassági blokkokig, szorítókarmokigés a kétoldalas mini szorítóhidakigterjed.

A szorítókarmok a csavarok és anyák meghúzására szolgáló eszköz. A norelem szorítókarmainak fokozatmentes funkciója lehetővé teszi a különböző befogási magasságok gyors áthidalását kiegészítő alátétek nélkül. A szorítókarmokat nagy terhelésre tervezték, és különösen alkalmasak vágó- és lyukasztószerszámok befogására.

      

Láncfeszítők

A láncfeszítőket főként a gép- és berendezésgyártásban használják. A láncfeszítők segítségével a nehézkes munkadarabok biztonságosan és hatékonyan rögzíthetők. A norelem láncfeszítői alkalmasak hengeres munkadarabokhoz, szelepházakhoz, dugattyúkhoz és egyéb munkadarabokhoz.

A választék két különböző acél láncfeszítő-készletet és más termékcsaládokat tartalmaz, amelyek kiegészítik ezt a készletet.

A láncfeszítő készlet tartalma:

 • szorítóhorog
 • ellentartó
 • 4x görgőslánc
 • 4x zárótag sasszegekkel az összekapcsoláshoz
 • 6x műanyag elem a reteszeléshez
 • biztosító készlet feszítőláncokhoz

A láncfeszítő készlet megfelelő tartozékai a következő részben találhatók:

  

Excenterkarok 

Az excenterkar egy mechanikus eszköz, amelyet az erők felerősítésére használnak. Az excenterkarok gyakran megtalálhatók autókban, repülőgépekben, légkondicionáló rendszerekben, nyomdagépekben, de az orvostechnikában is.

Az excenterkarnak az erőnövelő funkciója van. Ez egy markolatból áll, amely egy forgásponthoz van rögzítve, és egy excenterből, amely a markolat végéhez van rögzítve. A markolat mozgatásakor az excenter körkörös pályán mozog a forgáspont körül. Ez a folyamat felerősíti a markolatból eredő erőt.

A norelem kínálata acélból és rozsdamentes acélból készült, belső vagy külső menetes excenterkarokat tartalmaz. A menetméretek kiválasztása a termék áttekintő oldalon szűrhető, és a következő méretekből áll:

 • excenterkar m3
 • excenterkar m4
 • excenterkar m5
 • excenterkar m6
 • excenterkar m8
 • excenterkar m10

      

Excenteres szorítók

Az excenteres szorítók olyan szorítókarok, amelyek a lineáris mozgásokat forgó mozgásokká alakítják. Gépekben használatosak, hogy forgó mozgást hozzanak létre, és biztonságos rögzítést tesznek lehetővé nagy beállítási tartományokkal és nagy szorítóerőkkel. A norelem excenteres szorítókat kínál közép- vagy végbefogással, egyszeres vagy kettős excenterkarral tengelycsappal, távtartó csappal és spirális excenterrel.

     

Lengőszorítók, úszószorítók

A lengőszorító két vagy több rész összekapcsolására szolgál. A gépészetben gyakran használják az alkatrészek közötti merev kapcsolat létrehozására. Az úszószorító ezzel szemben bizonyos rögzítési pontok rögzítésére és megtámasztására szolgál az alkatrészeken. Megakadályozza a vibrációt és a behajlást a feldolgozás során.

A pneumatikus lengőszorítók munkadarabok rögzítésére alkalmasak. A pneumatikus lengőszorítók vezérlése gépi vagy kézi vezérléssel történik. Több helyen is elhelyezhető a munkadarabon, jobbos és balos kivitelben is kapható.

    

Szorítóhorgok, erőszorítók

A szorítóhorgoktól az erőszorítókon át egészen a kompakt szorítókig – a norelem változatos kínálattal rendelkezik. A „szorítóhorgok, erőszorítók“ kategóriába a következő anyagú alaptesttel rendelkező termékek tartoznak:

alumínium
rozsdamentes acél
acél
nemesített acél

Az erőszorítók előnye a nagyon nagy, 22-49 kN szorítóerőben rejlik. Alacsonyak, fokozatmentesen állítható a magasság és a hossz, és az egyes elemek könnyen összeszerelhetők. Ez gyors és egyszerű rögzítést tesz lehetővé. És ami a legjobb az egészben, a szállítás tartalmazza a szorító- és tartóelemeket, valamint a DIN 508-as horonycsapot a 12.9-es szilárdsági osztályú szorítócsavarokkal.

     

Húzószorítók 

Ebben a kategóriában az egyik termékcsalád a pneumatikus húzószorító. Munkadarabok és készlékek rögzítésére szolgál. A szorítócsapokat a munkadarabhoz vagy a készülékhez kell csavarozni. A pneumatikus húzószorító befogási folyamata részletesen le van írva a termékoldalon a  Részletek  alatt.

Spannelemente die neben A húzószorítókon kívül kínált szorítóelemek a szorítócsavarok, a nyomószorítók és a szorítócsapok.

      

Szorító excenterek, szorító excentercsavarok

A norelem szabványos alkatrészei különböző termékcsaládokra vannak osztva. Ezek közül az egyik tartalmazza a szoríó excentereket és a szorító excentercsavarokat is.

Excentercsavart használnak egy alkatrész rögzítésére és beállítására a gépen belül. Hajtás közben excentrikus mozgásokat hoz létre, ezért gyakran használják gépekben és eszközökben lineáris mozgás létrehozására.

Az igények széles skálájának kielégítésére a szorító excentercsavarok többféle méretben és konfigurációban állnak rendelkezésre.

A termékcsalád a fent említett termékeken kívül szorítókat is tartalmaz. Rendkívül helytakarékos kialakításuk, lehúzó hatásuk és az oldalirányú feszültség miatti zavaró élek hiánya jellemzi őket.

      

Oldalszorítók 

38 termékcsaláddal ez a kategória a legnagyobb a szabványalkatrész-rendszerben 04000. A tartólemezek, lapos szorítók a T-hornyokhoz való szorítókon kívül oldalszorítókat is tartalmaznak.

Az oldalszorítók alaptestének anyaga gömbgrafitos öntvény. Az oldalszorító segít a munkadarabot az oldalszorító ellentartóhoz nyomni. Ezzel a folyamattal egyidejűleg megakadályozza a munkadarab felemelését.

      

Szorítóékek

Két munkadarabot egyidejűleg szorítóékkel rögzíthetünk. Gyakran használják fém- vagy fafeldolgozásban, de más gyártási folyamatokban is.

A szorítóék ideális kerek és téglalap alakú alkatrészek befogására, kis kialakításának köszönhetően helytakarékos többszörös befogás érhető el. A norelem szorítóékeket kínál különféle anyagú alaptestekkel, beleértve az alumíniumot, betétedezett acélt, acélt, nemesített acélt és szerszámacélt.

A szorítóékek mellett a szorítódarabbal és ütközővel ellátott szorító excentercsavar is magyarázatra szorul. Helytakarékos és költséghatékony többszörös befogás hozható létre a szorítódarab és az ütköző segítségével.

    

Egyéb szorítók, tartozékok

Az Ön által keresett termék nem szerepelt a fenti ajánlatban? Ez a kategória további tartozékokat tartalmaz, mint például: